Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
GUN ONZE DIEREN EEN VUURWERKVRIJ UURTJE

Zowel dieren als mensen schrikken van de harde knallen van het vuurwerk, maar wij mensen weten dat het geen bedreigende situatie is. Voor uw dieren is het anders. De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst (dreiging) die direct te maken heeft met overlevingsdrang.

Deze natuurlijke angst kan zich uiten om niet meer naar buiten te willen, maar ook wegkruipen onder bed of in andere donkere hoeken van het huis. Soms vluchten angstige dieren buiten weg, waarna ze vaak niet meer terug te roepen zijn. De dieren durven dan ook vaak niet meer naar huis terug te keren.
Angst rond de jaarwisseling is erg vervelend.

Wij, Partij Vrij Almelo (PVA) ondersteunen nog steeds de in 2015 gehouden actie van Dierenarts Herman ter Keurs waarin hij via de media vraagt bewoners van onze stad tussen 22.00 en 23.00 uur geen vuurwerk af te steken. Zo hebben huisdieren een uurtje rust en kunnen ze worden uitgelaten zonder te schrikken van het geknal.

Dierenarts Herman ter Keurs doet oproep voor een vuurwerkvrij uur op oudejaarsavond

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.