Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen Partij Vrij Almelo (PVA) aan B&W over asielzoekers met verblijfsvergunning (statushouders)

 

 

Geacht college, 

Uit landelijk onderzoek blijkt dat statushouders de komende jaren op verschillende terreinen een zware opgave voor gemeenten en een extra druk op de sociale voorzieningen en woningvoorraad zullen leggen. 

De vraag is of deze uitkomst ook representatief is voor Almelo. We willen onder andere weten hoeveel statushouders er in de stad zijn, of ze werk hebben en of ze betrokken zijn bij criminele daden. 

In verband hiermede hebben wij de volgende vragen. 

 

 1. Hoeveel statushouders heeft Almelo de afgelopen vijf jaar gehuisvest, hoeveel van hen zijn er inmiddels uit Almelo vertrokken en hoeveel zijn er vanuit andere gemeenten naar Almelo verhuisd? 
 2. Hoeveel nareizigers zijn er in het kader van gezinshereniging de afgelopen vijf jaar achter in Almelo gehuisveste statushouders aangekomen? 
 3. Kunt u ons een overzicht geven van de statushouders die Almelo de afgelopen vijf jaar heeft gehuisvest, uitgesplitst bij voorkeur naar wijkniveau? Zo nee, waarom niet?
 4. Hoeveel procent van de statushouders die de afgelopen vijf jaar in Almelo zijn gehuisvest en die nog steeds in de gemeente wonen, woont momenteel in een sociale huurwoning? 
 5. Hoeveel geld heeft de gemeente Almelo de afgelopen vijf jaar uitgegeven aan bijstandsuitkeringen, huis en inrichtingskosten, toeslagen en leningen ten behoeve van de statushouders? 
 6. Hoeveel statushouders die Almelo de afgelopen vijf jaar gehuisvest heeft en nog steeds in de gemeente wonen, ontvangen op dit moment een uitkering? 
 7. Hoeveel procent bedraagt dit van de totale groep statushouders die de gemeente de afgelopen vijf jaar gehuisvest heeft en nog steeds in de gemeente woont? 
 8. Hoeveel van hen verrichten momenteel een tegenprestatie voor hun bijstandsuitkering? 
 9. Hoeveel procent van de groep statushouders die Almelo de afgelopen vijf jaar heeft gehuisvest en nog steeds in de gemeente wonen beheerst de Nederlandse taal voldoende om probleemloos mee te komen in de samenleving? 
 10. Hoeveel van de in Almelo gehuisveste statushouders zijn de afgelopen vijf jaar betrokken geweest bij criminele daden? En hoeveel waren er hiervan illegaal in Almelo?
 11. Hoeveel van de in Almelo gevestigde statushouders  hebben de afgelopen vijf jaar  bij de gemeente  aangegeven vakantie te vieren in het land van herkomst? Hoeveel statushouders hebben dat niet aangegeven en zijn toch gegaan?

 

Wij zouden deze vragen graag binnen de gestelde termijn beantwoord willen zien. 

 

Met vriendelijke groet, 

Namens de Partij Vrij Almelo (PVA)

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Miljoenentekorten door asielzoekers in de bijstand 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply