Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het vertrouwen van de burger in het gemeentelijk handelen

 

 

Integere bestuurders en ambtenaren zijn een basisvoorwaarde voor het vertrouwen van de burger in het gemeentelijk handelen. Integriteit heeft ook alles te maken met kwaliteit en professionaliteit. Om de integriteit hoog te houden staan allereerst individuele politici en ambtenaren aan de lat. Daarnaast zijn college en raad gezamenlijk verantwoordelijk voor een goed integriteitsbeleid en het periodiek agenderen van het thema integriteit.

In het algemeen moet worden gesteld dat een gemeenteraad een afspiegeling is van de samenleving. Is er veel conflictstof in een gemeente of zijn de omgangsvormen in een gemeente van een bedenkelijk niveau, dan mag niet worden verwacht dat een gemeenteraad zich daar ver boven verheft.

 

Op de Almelosestraat 16 is rood voor rood toegepast voor een woning van 1250 m3 op dezelfde plek waar een oude woning stond

 

De raad van de gemeente Almelo heeft geen toestemming gegeven voor een uitgebreid plan. Rood voor Rood met gesloten beurs (RvR) is een regeling waardoor het mogelijk wordt om een nieuwe woning in het landelijk gebied te bouwen. In ruil daarvoor moet onder meer een aanzienlijke oppervlakte aan schuren gesloopt en niet herbouwd worden

 

Op bovenstaande foto kunt u de doorbraak van landschap Overijssel zien liggen in een beschermd natuurgebied

 

Op bovenstaande foto de situatie zoals het eerder was. Zo is te zien (onderstaande foto) dat er door bebouwing weinig overblijft van het groen

 

Is agrarische grond nu ineens bouwgrond geworden? De doorbraak (van landschap Overijssel) is op bovenstaande foto een stuk kleiner geworden

 

 

Er komt een tweede huis 750 m3, een schuur 250 m3 en een paardenbak dicht aan de weg van de Almelosestraat. Dit plan heeft niets met zogenaamde landschappelijke inpassing te maken.

Het lijkt er dus op dat de gemeenteraad weer (eens) buitenspel is gezet door het college.

En zo worden de bewoners van Almelo (weer) op kosten gejaagd door de te verwachten zienswijzen.

 

Hans van der Burg (PVA)

  • Wet en regelgeving
  • Duurzaamheid en Milieu
  • Grondbeleid en grondzaken
  • Integrale handhaving

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Het vertrouwen van de burger in het gemeentelijk handelen”

  1. Henk van der Aa schreef:

    Het gaat ook vrij makkelijk, gewoon vriendjes zoeken bij de gemeente

Leave a Reply