Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Openbare toiletten en gratis parkeren in binnenstad Almelo

 

Openbare toiletten

 

Een goede bereikbaarheid en ruime parkeermogelijkheden zijn van ongelooflijk groot belang voor de Almelose binnenstad. Gemiddeld 45 procent van de consumenten bezoekt een winkelgebied per auto. En deze bezoekers zijn goed voor zestig procent van de winkelomzet. Een goed draaiend centrum staat of valt met een goede bereikbaarheid. Én met goede parkeervoorzieningen en overal gratis parkeren. Feit blijft dat met name de winkelcentra al gebaat zijn bij ‘gratis’ parkeren. Als er in zo’n geval betaald parkeren wordt ingevoerd, dan gaat dat vaak ten koste van dertig procent bezoekers en dertig procent winkelomzet. Genoeg om een hoop winkeliers failliet te laten gaan. We zien het al gebeuren.

Te veel en ‘fout’ geparkeerde (brom)fietsen zorgen voor verrommeling van de openbare ruimte en stimuleren fietsdiefstal en vandalisme waardoor bezoekers de stations en haltes als sociaal onveilig en vies ervaren. Dit is geen stimulans voor het gebruik van de (brom)fiets en het openbaar vervoer in de regio.

Schone toiletten. Voldoende toiletten. Gratis toiletten, want plassen moet ook gratis zijn. Zo houd je consumenten ook langer in de binnenstad, die ook nog eens in een beter humeur zijn en dus meer geld uitgeven. Wildplassen is strafbaar en een grote ergernis, maar goede openbare toiletten zijn zeldzaam in Nederland. ‘Gemeenten innen kapitalen aan parkeergeld, dan kunnen ze toch ook wel een toiletje neerzetten?’ Voor vrouwen is het helemaal een ramp.’ In veel (buitenlandse) steden is het prima geregeld. Je parkeert gratis je auto, er is een publiek toilet, daar staat iemand bij, er is zelfs klassieke muziek en als je weg bent, haalt iemand er meteen een lapje overheen. Zo hóórt dat toch?’

 

PVA stemt weer tegen parkeerbeleid Almelo

Motie: openbare toiletten | Partij Vrij Almelo

TCTubantia 8 februari 2018

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Openbare toiletten en gratis parkeren in binnenstad Almelo”

  1. P. Huiskens schreef:

    En wat doet het college?

  2. Dirk schreef:

    Voor ouderen is het nog lastiger, die moeten vaker naar het toilet, zeker als ze medicijnen gebruiken (plaspillen) of aan incontinentie lijden (ook nogal wat jongere vrouwen hebben hier trouwens al mee te maken, na een bevalling). Nederland vergrijst in hoog tempo dus komen er nog meer ouderen.

Leave a Reply