Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
ZOLANG GELD REGEERT HOUDEN WE OPEN GRENZEN (INGEZONDEN)

 

 

Bij de opening van de grenzen is alleen stilgestaan bij de economische voordelen. Er werd niet gekeken naar de veiligheid en daar is nog steeds amper onderzoek naar. Nederlandse bedrijven kunnen zelf wel bepalen hoe en welke handel ze drijven met landen die buiten de EU liggen. Dit kan zeer voordelig zijn voor export en economie.

Onze handel” met andere Europese landen groeit al eeuwen en zal met of zonder EU ook blijven groeien. Als we tenminste goede producten blijven produceren die andere mensen willen hebben.
Natuurlijk is een factor bij deze groei dat veel handelsbarrières en hindernissen in de wereld en in de EU zijn afgeschaft. De vroegere EEG, de Europese Economische Gemeenschap heeft daar zeker aan bijgedragen. Maar toen was Nederland nog niet ondergeschikt aan de groeiende superstaat EU die vanuit Brussel “politiek” gaat beslissen wat wij in Nederland mogen of moeten.

De gevolgen zien we nu. De euro kost iedereen handen vol met geld, haalt ieders welvaart naar beneden en brengt pensioenen in gevaar. Een onmiddellijk voordeel bij uittreding is een besparing van enkele miljarden euro’s belastinggeld aan contributie die niet meer betaald hoeft te worden.

Over de grenscontroles, die overigens nooit helemaal weggeweest zijn, hoor je steeds meer opmerkingen om die weer in te voeren. Alleen al om te voorkomen dat criminelen uit de oostelijke EU-provincies hier binnenkomen of gemakkelijk kunnen vluchten. Ook zien we dat door het EU toelatingsbeleid de criminaliteit door vluchtelingen buitenproportioneel is gestegen.’.

Wat zijn dan nog de voordelen van de EU? Wel, natuurlijk dat betalen mag (moet)  en uw geld ziet verdwijnen in bodemloze putten, en dat u hogere politieke machthebbers over u gesteld krijgt. Ons grote voordeel om uit Europa te stappen is dat we daarmee onze vrijheid weer (deels) terugkrijgen!

De EU is in elk opzicht slecht voor de *burgers* van ons land. De enigen die er wèl bij varen zijn de multinationals. En natuurlijk voor alle zakkenvullers in Brussel met hun megalomane salarissen.

Zolang geld regeert houden we open grenzen

MJ

Waarom nederland uit de EU moet stappen 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “ZOLANG GELD REGEERT HOUDEN WE OPEN GRENZEN (INGEZONDEN)”

  1. Avatar Ruud Beijer schreef:

    De enige partij die uit de EU ellende wil uittreden is de PVV en het Fvd.