Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Stop afgepakt crimineel geld terug in de wijken!

 

 

Almelo 13 september 2018

Schriftelijke vragen PVA aan B&W van Almelo, betreft crimineel geld.

 

Geacht college,

Bij invallen verricht bij het vermoeden van drugshandel stuit men steeds vaker op grote hoeveelheden contant geld. In Almelo hield een bende van Turkse Almeloƫrs zich bezig met een lange waslijst aan strafbare feiten. Zoals het runnen van een netwerk van wietplantages en het witwassen van drugsgeld. Vooral het uitbuiten van wijkgenoten die in armoede leven worden overgeleverd aan deze criminelen.

Onlangs zijn er in de gemeente Den Haag vragen gesteld met betrekking tot ondermijnend en crimineel gedrag. Partij Vrij Almelo wil deze vragen in het verlengde daarvan ook stellen aan het college in Almelo. Crimineel gedrag mag niet lonen en wijken mogen er niet onder lijden. Partij Vrij Almelo wil daarom dat crimineel geld dat wordt afgepakt terugvloeit naar de wijken.

Rotterdam is hier op succesvolle wijze mee bezig, blijkt uit recente cijfers. Dat moeten we ook in Almelo gaan doen. Samen met politie en Openbaar Ministerie (OM) kunnen we hiervoor gaan zorgen. We moeten in Almelo laten zien dat we alles op alles zetten om crimineel en ondermijnend gedrag tegen te gaan. Daarmee zien mensen met eigen ogen dat het ook beter kan. We kunnen een gedeelte van het afgepakte criminele geld gebruiken voor allerlei zaken, zoals het openhouden van buurthuizen, het inrichten van speeltuinen en beter onderhoud van de openbare ruimte.

 

Schriftelijke vragen over crimineel geld:

1. Bent u bekend met het artikel “Geef criminele opbrengst terug aan de buurt?

2. Is het college het met de Partij Vrij Almelo eens dat criminaliteit niet mag lonen? Zo neen, waarom niet?

3. Wat vindt het college van het idee om, samen met het Openbaar Ministerie (OM), geld en goederen die van criminelen worden afgepakt in ieder geval gedeeltelijk terug laten vloeien naar de wijken die het meest lijden onder deze vorm van criminaliteit? Graag een toelichting!

4. Is het college bereid om een pilot op te starten in samenwerking met de politie Almelo (Noordoost Twente) en het openbaar Ministerie (OM) om werk te maken van het idee zoals genoemd in punt 3? Zo neen, waarom niet?

 

Namens de PVA fractie,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

Hans van der Burg (raadsvolger)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply