Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dierenwelzijn (voor het eerst) in Almelose begroting

 

De stad profiteert van een goed dierenwelzijnsbeleid

 

Nieuwe visie en extra geld voor dierenwelzijn

Dierenwelzijn is voor de Partij Vrij Almelo (PVA) al lange tijd een heel belangrijk beleidsonderwerp. De laatste jaren is de politieke aandacht hiervoor zowel landelijk als lokaal sterk toegenomen. In het Coalitieakkoord van de nieuwe Raad is ook duidelijk de ambitie uitgesproken om voortvarend met dierenwelzijn aan de slag te gaan. Daar zijn wij het college en dan vooral wethouder Eugéne van Mierlo (CDA) die Dierenwelzijn in zijn portefeuille heeft zeer erkentelijk voor.

In de begroting 2019 wordt voor het eerst aandacht besteed aan dierenwelzijn. “Voor de dieren is deze nota erg belangrijk, hun welzijn wordt niet meer vrijblijvend, maar onderdeel van het gemeentelijke beleid”. De Partij Vrij Almelo is van mening dat dierenwelzijn geen ondergeschoven kindje mag zijn in een begroting. Net als bij andere begrotingsposten, horen daar niet alleen kosten maar ook doelstellingen en baten bij. De stad profiteert van een goed dierenwelzijnsbeleid.

Verbetering van dierenwelzijn, reductie van de zwerfkattenpopulatie, diervriendelijk en duurzaam populatiebeheer van vrij levende dieren, een groter maatschappelijk bewustzijn van belangen en welzijn van dieren in de stad is enorm belangrijk.

De gemeente zal het volgende gaan doen om deze baten te verwezenlijken: ‘Kwalitatieve en kwantitatieve prestatieafspraken maken met de dierenwelzijnsorganisaties in Almelo over hoe zij de wettelijke taken en de zorgplicht van de gemeente uitvoeren, professionalisering van de dierenwelzijnsketen, realisatie van goede opvang voor alle diersoorten, verbetering van de noodhulp aan dieren, voorkomen van gedwongen afstand, afremmen van impulsaankopen.

Voor 2019 is 15.000 euro extra beschikbaar voor uitvoeringstaken dierenwelzijn en het college werkt aan een verdere actualisatie van de overeenkomst met het Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek.

 

Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply