Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Criminaliteit onder jongeren tegengaan

 

Almelo 3 april 2019

 

Geacht college,

Het is geen geheim dat er veel jongeren zijn waar geen kruid tegen is gewassen. Kenmerken van deze zogenaamde harde kern zijn: stelen, dealen, liegen en intimideren. Mag je hen zonder meer uitsluiten van noodzakelijke hulp?  Nee. Je moet namelijk eerst aantonen dat alle andere maatregelen niet hebben geholpen.

Het jongerenprobleem heeft namelijk te maken met verslaving, met schulden, met opvoedingsproblemen van kinds af aan, met opgroeien in probleemgezinnen, met huisvesting, ja zelfs met ontwikkelingsstoornissen. Veel ontspoorde jongeren komen mede door ontwikkelingsstoornissen keer op keer in de gevangenis.

Omdat ze crimineel en ziek zijn. Ons punt is: heb meer oog voor de reële problemen van deze jongeren en heb vooral meer oog voor de maatschappelijke consequenties. De problemen zijn zo divers, dat alleen maatwerk soelaas zal bieden.

Omdat we nu zelf diverse probleemjongeren gesproken hebben en we nogal geschrokken zijn van het feit dat deze jongeren geen werk hebben, en ook geen hulp of begeleiding meer ontvangen zien wij ons genoodzaakt tot het stellen van onderstaande vragen:

 

Vraag 1.

De Partij Vrij Almelo vraagt zich af of het college in beeld heeft hoeveel jongeren er in Almelo zijn met deze meervoudige problematiek en of deze jongeren een geschikte begeleiding krijgen?

 

Vraag 2.

Bent u het met ons eens dat het van belang is dat er voor deze jongeren een plek is en dat ze een geschikte behandeling krijgen?

 

Vraag 3.

Is het u bekend dat er jongeren zijn met een strafblad die iedere keer weer opnieuw boetes krijgen voor nagenoeg dezelfde overtreding zonder dat men zich afvraagt  of er niet een betere manier is van optreden?

 

Vraag 4.

Bent u op de hoogte van het feit dat er in Almelo een grote groep kwetsbare jongeren is die vaak ten prooi vallen aan de echte criminelen?

 

Vraag 5.

Bent u op de hoogte dat er in Almelo een grote groep jongeren is die kampen met gedragsstoornissen en psychische problemen hebben en die dreigen buiten de boot te vallen?

 

Vraag 6.

Weet het college dat op grond van bovenstaande gegevens er voor jonge criminelen die herhaaldelijk in de fout gaan (met onmetelijk veel schade voor de samenleving) er voor deze groep geen sluitende aanpak is?

 

Vraag 7.

We horen vaak dat reguliere aanpak voor deze extreme doelgroep niet het gewenste effect heeft, wat gebeurt er op dat moment als reguliere hulpverlening stopt?

 

Vraag 8.

Heeft de gemeente Almelo overzicht hoeveel (aantal) jongeren geen werk hebben i.v.m. voornoemde problematiek, en geen enkele vorm van begeleiding krijgen?

 

Vraag 9.

Is er in Almelo een potje/fonds waaruit professionele hulp vergoed kan worden, inzake de extreem moeilijke doelgroep die geen hulp ontvangen alsnog te benaderen en hulp kan worden geboden om ze weer toekomstperspectief te bieden?

 

Vraag 10.

Heeft de gemeente Almelo op dit moment behoefte aan een instantie die mogelijk wel in de gelegenheid is deze problematiek aan te pakken, bij jongeren waar geen contact meer mee is en geen hulp en begeleiding meer hebben?

 

Zou u zo vriendelijk willen zijn deze vragen te beantwoorden?

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens Partij Vrij Almelo (PVA)

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Criminaliteit onder jongeren tegengaan”

 1. Avatar no name schreef:

  ce gemeente almelo zogrt slecht voor zijn burgers.vooral voor de jongeren die problemen hebben.ze creeren een geldloze jeugd enige alternatief is drugs verkopen gebruiken.dat geld voor elke burger… de misdaad is dusdanig hoog omdat de politiek is omgekocht door rijke zakenmensen witte boorden criminelen hierdoor is de hele stad naar de kloten gegaan en zitten mensen op het terras van maffiafamilies zonder het te weten.
  drangheta zit overal in satudarah en saudarah zijn allemaal mislukte criminelen of verteranen. ze domineren het hele land. alles gebaseerd op angst en intimidatie… dit is dankzij corrupte ambtenaren en politici die geld pompen in criminelen afkomstig uit andere landen die in groepen leven clans en wapens normaal vinden en zielig doen onder het mom van het christendom vooral orthodoxen die zijn witwasmachines voor RASputin,werken samen met de turkse marokkaanse en nederlandse onderwereld….
  gesteund door zakenlieden die alles doen voor geld,afpersing mensenhandel drugshandel witwassen.
  Gefeliciteerd,Politiek de burgeroorlog is aanstaande en de nederlanders zijn verziekt door drugs… goede zorg verleend…. als er stront aan de knikker komt mogen de ambtenaren naar de frontline. want de frontline loopt gedrogeerd op straat door al die uitzendingen en oorlogsmisdadigers cq slachtoffers die hier vertoeven…
  lang leve de veiligheid!!!!!!!!
  idioten vriendjespolitiek en wegkijkers…..