Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo blijft zich fel verzetten tegen komst megawindmolens in Almelo en directe omgeving

 

Windmolens: invloed op de beleving en gezondheid van omwonenden

 

De maatschappelijke discussie over windenergie houdt de gemoederen flink bezig. Terwijl het kabinet het aantal windmolens graag wil uitbreiden, is het protest onder bezorgde burgers groeiende. In de campagne die de overheid voert, wordt voornamelijk de CO2-vrije opwekking van windmolens zelf benadrukt, maar zij vergeet voor het gemak alle neveneffecten te vermelden die het ons oplevert. De werkelijkheid blijkt namelijk anders dan overheid en milieuorganisaties ons voorspiegelen.

Windmolens kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als mensen erdoor worden blootgesteld aan buitensporige geluidsniveaus. Dat staat voor het eerst in Europese richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Slechts weinig mensen zien de nadelige en zelfs levensgevaarlijke kant achter windenergie. Velen classificeren dit stukje techniek onder “schone energie”, “milieu bewust”, “duurzaam”, “goed”, “groen” en “veilig”, maar weten niet dat windenergie jaarlijks vele zieke en dodelijke slachtoffers veroorzaakt en er enorme milieuschade plaatsvindt.             

 

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “Partij Vrij Almelo blijft zich fel verzetten tegen komst megawindmolens in Almelo en directe omgeving”

 1. Jan schreef:

  De VVD is voorstander van windmolens op XL Businesspark?? Zelfs het gebied langs de snelweg A1 kan wat betreft de VVD dé plek zijn waar windmolens kunnen komen.

  Hoewel de grote leider Mark Rutte loog op alle mogelijke fronten hield Mark Sorry Rutte tenminste 1 verkiezingsbelofte: windturbines draaien niet op wind maar op subsidie.

 2. Hendrik T schreef:

  Waarschinlijk is de Almelose VVD een andere VVD dat de VVD in omliggende gemeenten. VVD Raalte, geen windmolens, VVD Wierden-Enter geen windmolens…

 3. rik schreef:

  Bij (schijn van) belangenverstrengeling wat dit onderwerp windmolens betreft is het goed om hier in Almelo eens naar te kijken.

  VVD, de ene gemeente tegen en de andere niet?