Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Presentatie Politiek Beraad 12 november 2019 – Basisschool de Telgenborch

 

Oude locatie Basisschool de Telgenborch aan de Welgelegen

 

FIRST LEGO League (FLL) is een internationale wedstrijd voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. Aan deze wedstrijd doen jaarlijks 290.000 kinderen mee uit 82 verschillende landen. Een team kan uit maximaal 10 kinderen bestaan.
De wedstrijden bestaan uit een aantal verschillende onderdelen. Zo bouwen en programmeren de teams een robot van Lego die zelfstandig een parcours moet kunnen rijden op de wedstrijdtafel. Binnen een bepaalde tijd moet deze robot allerlei missies (opdrachten) uitvoeren om zoveel mogelijk punten te scoren. Deze missies zijn elk jaar anders. Bij deze wedstrijden worden niet alleen de robots en de programmatuur beoordeeld tijdens de technische presentatie, moet er een presentatie worden gegeven over het project dat elk jaar anders is. De teams doen onderzoek naar het thema en ontdekken hierdoor een probleem. Met hulp van deskundigen en bedrijven die het team benaderd, wordt er een innovatieve oplossing bedacht voor dit probleem. Tijdens de projectpresentatie wordt deze oplossing aan de jury gepresenteerd. Naast de robotwedstrijd, technische -en projectpresentatie is er ook een teampresentatie waarbij de teams ook worden beoordeeld op hun teamwork en sportiviteit (core values).

De Telgenborch neemt ieder jaar deel aan de First Lego League. Het is een buitenschoolse activiteit voor de leerlingen van groep 7 en groep 8. Ieder kind in deze groepen van de school mogen zich hiervoor aanmelden.

Bij het onderdeel innovatieproject werd de Partij Vrij Almelo (PVA) uitgenodigd naar aanleiding van vragen die de partij stelde aan het college van B&W over vermeende bouwplannen die zouden plaatsvinden op de oude locatie van basisschool de Telgenborch aan de Welgelegen (Schelfhorst). De plannen zouden gaan over de bouw van een zorgcentrum zonder de omwonenden daar voortijdig van in kennis te stellen.

Bewoners uit de omgeving maken zich ernstig zorgen over verkeersdrukte en overlast die hierbij zou ontstaan en vroegen de gemeente Almelo om opheldering. Veel vragen werden niet of nauwelijks beantwoord.

Door middel van een vragenlijst gingen de scholieren bewoners interviewen waarna zij hun bevindingen en eigen voorstel tijdens een Politiek Beraad via een presentatie lieten zien. Raadsleden konden daarna vragen stellen.

 

Presentatie Politiek Beraad 12 november 2019 – Basischool de Telgenborch

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply