Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wethouder garandeert in Almelose gemeenteraad kwaliteit Dierenambulance
Categories: Zonder rubriek

Henk van Schuppen  TCTubantia 3 december 2019

ALMELO – De dienstverlening van de Dierenambulance is gewaarborgd, ondanks het vertrek van ruim de helft van het aantal vrijwilligers. Dat zei wethouder Eugène van Mierlo dinsdagavond in de gemeenteraad. 

Hij reageerde op vragen van de Partij Vrij Almelo, die zich zorgen maakt over de crisis bij de Dierenambulance. De instelling heeft het pand aan de Aadijk moeten verlaten. Bovendien zijn 13 van de 27 vrijwilligers opgestapt uit loyaliteit met een coördinator die moest vertrekken.

Controle

„Mij is verzekerd dat de kwaliteit van de dienstverlening niet in het geding is”, aldus Van Mierlo . Hij zie hierover nauw contact te onderhouden met de regiomanager van de Dierenbescherming, waarmee de gemeente een overeenkomst heeft met betrekking tot de dierenzorg in Almelo. De personele problemen moet de instelling zelf oplossen zolang de dienenzorg gegarandeerd blijft. Daar is controle op, aldus Van Mierlo.

De Partij Vrij Almelo maakte zich bij monde van voorman Harry de Olde grote zorgen over de situatie maar de beantwoording van de wethouder op zijn vragen stemde hem gerust. Te meer omdat helder werd dat de gemeente wel degelijk een verantwoordelijkheid heeft in deze zaak.

Noordbroek

De beheerders van de Dierenambulance lieten gisteren weten dat de zorg voor dieren in Almelo inderdaad gewoon doorgaat. Meldingen worden opgevolgd, desnoods met hulp van de collega’s uit de regio. Twee vaste medewerkers hebben de taak van de coördinator overgenomen en er wordt gezocht naar nieuwe vrijwilligers. 

Het pand aan de Aadijk is inmiddels ontruimd. Er wordt gezocht naar een nieuwe lokatie. Tot die tijd geldt opvangcentrum ’t Noordbroek als uitvalsbasis voor de ambulance en plek voor de vrijwilligers.    

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.