Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vanwege succes extra geld voor Starterslening
Categories: Zonder rubriek

Het aantal mensen dat een Starterslening aanvraagt bij onze gemeente is sterk gestegen. Het geld voor de lening was daardoor ook snel op. Om starters te kunnen blijven helpen bij het kopen van hun eerste woning, stelt de gemeente daarom 1 miljoen euro extra beschikbaar. 

De gemeente Almelo wil het maximale leenbedrag voor de Starterslening (eindelijk) verhogen. Daarmee kunnen jonge huizenkopers het verschil overbruggen tussen de prijs van het huis en hun maximale lening.

De starterslening is een extra hypotheek, bovenop die van de bank. Straks kan een jonge starter in Almelo Maximaal 30.000 euro lenen. Het college wil dat de jongeren in Almelo kunnen blijven wonen. Op dit moment is dat erg lastig. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen enorm gestegen.

Een voorwaarde om de starterslening te mogen krijgen was dat het huis niet meer dan 225.000 euro kostte. Ook die grens wordt verhoogd, naar 281.000 euro.

De hoge hypotheekrente maakt kopen nog moeilijker. Om starters met een lager of middeninkomen een betere kans op een eigen woning te bieden, moeten we ervoor zorgen dat de voorwaarden van de Startersregeling verruimd worden.

De fractie Partij Vrij Almelo stelde hier al eerder mondelinge en schriftelijke vragen over

Beantwoording schriftelijke vragen PVA over starterslening

Jonge starters, kunnen moeilijk een betaalbare woning kopen

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.