Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA bedenkt truc voor voedselbank om belasting “te ontduiken”

 

Almelo  –  De Partij Vrij Almelo (PVA) heeft een oplossing voor het belastingprobleem van de voedselbank;  beschouw de voedselbank als kleine zelfstandige, oftewel een ZZP ‘er. Er is sinds kort namelijk mogelijk om belasting kwijt te schelden voor ZZP ‘ers met een gering inkomen.

De voedselbank trok onlangs aan de bel, omdat het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten dat de voedselbank een gemeentelijke aanslag van 2500 euro toch moet betalen.

Het bestuur van de voedselbank vecht al maanden tegen de betaling van onroerend zaak belasting (ozb) en rioolheffing. Bestuurslid Marinus Trommel noemde het besluit van het college “schandelijk”.

Raadslid Harry de Olde van de PVA doet nu de suggestie de voedselbank als ZZP ‘er te beschouwen, zodat de stichting de belasting niet hoeft te betalen. Het college wil de belasting niet kwijtschelden, omdat ze dat oneerlijk vindt tegenover andere organisaties.

Bron: TCTubantia

https://ris%2Ealmelo%2Enl/Leeshoek/2011/20110610%20Stichting%20Voedselbank%20Almelo%20-%20WOZbelasting.pdf

De voedselbank is te beschouwen als een kleine zelfstandige zonder inkomen of vermogen. Kwijtschelding is sinds kort ook mogelijk voor zzp-ers zo bleek uit een publicatie in De Telegraaf van 1 maart jl. Daarom wijzigt Staatssecretaris Weekers de Uitvoeringsregeling Invorderingswet uit 1990 dat kleine zelfstandigen met een gering inkomen en zonder vermogen dezelfde kwijtscheldingsmogelijkheden krijgen als niet-ondernemers. Volgens MKB-Nederland zijn er ruime 700.000 kleine ondernemers actief. Volgens het EIM zouden circa 56.000 kleine ondernemers niet in staat zijn om te voorzien in hun levensonderhoud. Nog eens 120.000 ondernemers zeggen moeite te hebben om rond te komen. Het feit dat de gemeente Almelo kennelijk de besluitvorming van de Staatssecretaris negeert duidt m.i. op onbehoorlijk bestuur. Vanwege de voortslepende crisis neigen ook ondernemers tot minder donaties aan voedselbanken…..

Harry de Olde  (PVA)

https://www.vrijalmelo.nl/2010/02/waarom-voedselbanken-nodig-zijn/

https://www.vrijalmelo.nl/2010/12/5542/

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “PVA bedenkt truc voor voedselbank om belasting “te ontduiken””

  1. MK schreef:

    Dit is geen truc maar gewoon nieuw beleid van de Staatssecretaris. Het College van B & W te Almelo zou er verstandig aan doen tijdig nieuwe ontwikkelingen te traceren en dientengevolge ook lokaal toe te passen. Snurk….

  2. Onno schreef:

    De aanslag OZB voor de voedselbank is inmiddels over zijn houdbaarheidsdatum heen……

  3. Hana schreef:

    Hallo, ik vond jullie website toen ik aan het surfen was op het internet. Ik moet toch even zeggen dat het er perfect uitziet. Succes.

Leave a Reply