Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Een zebra(pad) in regenboogkleuren

Eerste Twentse regenboogzebrapad in Almelo Dinsdag 11 oktober om 14.00 uur wordt het eerste regenboogzebrapad van Twente onthuld in Almelo. Daarnaast is deze dag wereldwijd Coming-Out Day en daarom dus een geschikt moment om het zebrapad voor het stationsplein te transformeren in de kleuren van de regenboog.

De aanleg van dit zebrapad is een uitvoering van een uitspraak van de gemeenteraad. Na onder andere Sydney en Brighton en in Nederland Utrecht en Maastricht wil de gastvrije stad Almelo met dit Twentse regenboogzebrapad laten zien dat zij seksuele diversiteit van de LHBTgemeenschap omarmt en verwelkomt.

Voor deze feestelijke onthulling is onder andere het COC Twente-Achterhoek uitgenodigd. Fantastisch is natuurlijk wanneer u als gemeenteraadslid of als raadsvolger hier bij aanwezig bent. U bent dan ook van harte welkom op dinsdag 11 oktober om 13.45 uur bij het zebrapad voor het stationsplein.

Reactie:

Echt mensen…..ik heb niets tegen homo’s of lesbiënes, wél tegen de opdringerige manier waarop men tegenwoordig mensen onder druk zet om hun seksuele geaardheid te etaleren.

Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Daar ben ik het helemaal mee eens! Maar ik zie het nut er niet van in om een ‘regenboog zebrapad’ aan te leggen. Het is alleen maar verwarrend omdat het niet een officiële voetgangers oversteekplaats is. En draagt het werkelijk bij aan tolerantie jegens elkaar? Dat moet toch echt uit de mensen zelf komen toch? 

Of zijn we nu eindelijk zover doorgedraaid dat de kleuren zwart en wit zó beladen zijn dat ze helemaal in de ban gedaan worden? Goede voorlichting over geaardheid, gender of wat dan ook zou echt veel meer nut hebben, met deze onthulling bereik je alleen maar het tegenovergestelde.

Het blijkt maar weer eens dat de gemeentekas nog ruimschoots vol zit met de door de inwoners van Almelo betaalde gemeente belastinggelden. Zo vol blijkbaar dat dit soort onnozele oneconomische projecten waar niemand bij gebaat is er nog vanaf kunnen.

Weggegooid geld dat veel beter besteed had kunnen worden.

Harry de Olde

Of zijn we nu eindelijk zover doorgedraaid dat de kleuren zwart en wit zó beladen zijn dat ze helemaal in de ban gedaan worden?

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Een zebra(pad) in regenboogkleuren”

  1. Henk schreef:

    Wat men onder de lakens met wie uitspookt gaat mij niet aan en daar wil ook niet mee lastig gevallen worden. Dit soort zebrapaden wekken dan ook alleen maar ergernis op. Wat m.i. niet de bedoeling is van ho-le-bi-ers , lijkt mij?