Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De integriteit van de overheid en haar functionarissen is belangrijk
 

Henk Stegehuis zal er alles aan doet om het recht te laten zegevieren

 

Komt er in de komende raadsperiode eindelijk een doorbraak in de geruchtmakende en zeer dubieuze poortaffaire van de gemeente Almelo waar antiekhandelaar Henk Stegehuis aan de Haven NZ al bijna 14 jaar lang het slachtoffer van is? Als het aan de Partij Vrij Almelo (PVA) ligt wel..!!

De Partij Vrij Almelo (PVA) is een groot voorstander van onderzoek dossier poortaffaire met strafbare ?? feiten uit de periode burgemeester M. Knip en later! Tijdens een hoorzitting op het gemeentehuis d.d. 25 juni 2012, met de ombudsman over de Poortenaffaire in Almelo met vele aanwezigen, (ombudsman, benadeelde, ambtenaren) heeft een ambtenaar flink de klok geluid in het voordeel van benadeelde Stegehuis Antiekhandel aan de Haven Noordzijde (Geen toegang meer tot eigen voordeur omdat gemeentelijke weg illegaal is afgesloten). De reden is dat de gemeente Almelo, met de notaris voorop, Stegehuis Antiekhandel, er willens en wetens in heeft geluisd. 

Volgens de ambtenaar speelden B&W, ambtenaren, notarissen en ondernemers onder één hoedje tegen benadeelde en  is de ‘’verjaring’’ van gemeentegrond inzake de Poortaffaire, vanaf 2005 tot heden volledig verzonnen in het voordeel van de buurman van benadeelde en diens huurder (Gemeentegrond wordt als opslagplek gebruikt). 

De gemeentelijke rekenkamercommissie had inmiddels kennis genomen van ‘strafbaar handelen’ binnen het gemeentelijk apparaat. Eerder deed de Overijsselse ombudsman een onderzoek naar de kwestie. 

Maar voordat de rekenkamercommissie in opdracht van de raad aan het werk ging, werd een ambtenaar (waarschijnlijk) het zwijgen opgelegd. Ondanks dat de commissie kennis heeft kunnen nemen van ‘strafbaar handelen’ binnen het gemeentelijk apparaat besloten het onderzoek niet uit te voeren. 

In de jaren daarna heb ik (en meerdere raadsleden) getracht deze zaak alsnog te openen wegens integriteitsbevordering. Ondanks alle tegenwerking die ik de jaren daarna heb ondervonden van hogerhand gaan wij (de Partij Vrij Almelo) in het belang van integriteitsbevordering ons sterk maken voor openbaring van het poortdossier. 

Van raadsleden moet immers worden verwacht dat ze een goed normbesef hebben waarbij het algemeen belang voorop staat. Daarom kies ik voor een integer beleid die niet aan mijn rechtvaardigheidsgevoel knaagt…… de misstanden onverbloemd benoemt en duidelijk integriteit voorop stelt. 

De waarheid over de Poortaffaire moet nu eindelijk eens naar buiten komen zodat later ook op uw integriteit niets aan te merken valt. 

 

Harry de Olde, Partij Vrij Almelo (PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “De integriteit van de overheid en haar functionarissen is belangrijk”

  1. Harry schreef:

    Aanstaande dinsdag bijpraten over de zaak Stegehuis in het seniorenoverleg.

Leave a Reply