Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Een moedig man

 

 

De Almelose huisarts Edward Kriek vertrok in 2015 naar Frankrijk, omdat hij het oneens is met het huidige zorgsysteem. Hij vindt dat de verzekeringsmaatschappijen regeren over de zorg in Nederland. Als arts kon hij niet met de zorgverzekeraars onderhandelen. “Ik krijg een contract onder mijn neus en moet het tekenen. Ik kan niet voor mijn patiënten opkomen of betere polisvoorwaarden eisen.” Edward Kriek heeft gekozen voor het vak van arts, omdat hij mensen wil helpen. Maar hij had het gevoel dat hij dit niet langer kon waarmaken. “Ik kan en wil niet uitleggen aan mijn patiënten waarom zij meer moeten betalen voor slechtere zorg, terwijl de verzekeringsmaatschappijen belachelijk veel winst maken. Dat geld hoort in de zorg.”

Edward Kriek heeft nu een praktijk in een klein dorp in Frankrijk. “Daar word je als arts gewoon door de patiënt zelf betaald. Heel transparant, de patiënt weet precies waarvoor hij betaalt en hoeveel het kost.” Het is een heel fout idee geweest, zo vindt Kriek, om verzekeraars te bombarderen tot spil van de zorg. “Nu ik ook nog eens gedwongen werd om assurantietussenpersoon te worden, was voor mij de maat vol.” ‘Alleen een vrij man kan een goed geneesheer zijn’, stond boven zijn afscheidsbrief.

Behalve om zijn persoonlijkheid, en voor een meer menswaardige zorg wordt Edward Kriek alom geroemd om zijn liefde voor dieren. Edward Kriek is een hartstochtelijk dierenliefhebber. Dierenleed kan hij moeilijk aanzien. Ik zal ongetwijfeld nog vaak denken aan de creatieve, grappige, dappere, verdrietige, strijdvaardige, verrassende en inspirerende Almeloërs die strijden voor een mens en dierwaardig bestaan zei hij bij zijn afscheid.

Edward en Bianca Kriek vertrokken op 1 april 2015 met hun vier honden naar Frankrijk, waar ze een huisje hebben. ‘In een klein dorpje met 800 inwoners in de Vogezen, een mooie rustige bergachtige omgeving.

Ik heb nu mijn vrijheid terug, aldus Edward Kriek.

 

Mail uit Frankrijk

 

Geachte heer de Olde,

Vanuit Frankrijk was ik , in een nostalgische bui, op zoek naar nieuws uit Almelooooo.

 

Ik trof dit bericht aan:

 

 

U begrijpt dat ik meer dan verheugd ben over dit bericht.

 

Ik wens u fijne feestdagen, en alle voorspoed en geluk voor u en uw geliefden voor 2018.

 

Met vriendelijke groet,
Edward Kriek

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Een moedig man”

  1. Jan schreef:

    We weten dat zijn hart op de goede plek zit en dat hij er hard voor vecht.

Leave a Reply