Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Regering spreekt nog steeds van de “kwestie van de Armeense genocide”

 

PVA legt bloemstuk ter nagedachtenis slachtoffers Armeense genocide

 

Het kabinet zal gewoon doorgaan met het gebruikelijke regeringsbeleid om te spreken van de ‘kwestie van de Armeense genocide’, in plaats van net zoals de Kamer zonder kwalificaties het woord genocide in de mond te nemen. Dat is een belangrijk verschil. Op het internationale toneel wordt een land vertegenwoordigd door de regering, en niet door het parlement. Vanwege de diplomatieke gevoeligheid spreekt het kabinet niet van de Armeense genocide, maar wordt de term ‘de kwestie van de Armeense genocide’ gebruikt.

Dat er nu een kabinetslid naar de herdenking gaat, is een belangrijke stap vooruit. “Daar wordt niet een ‘kwestie’ herdacht , maar een genocide.” Omdat Turkije ontkent dat de Armeense Genocide heeft plaatsgevonden is deze gebeurtenis vandaag de dag nog steeds een heet hangijzer in de politiek. Het Nederlandse parlement heeft de Armeense Genocide erkend, maar de Nederlandse regering durft dit voorlopig nog niet te doen.

Men is bang om de vluchtelingendeal met Erdogan in gevaar te brengen.

 

Armeense genocide / Een kwestie van erkenning | Partij Vrij Almelo

Schriftelijke vragen aan college B&W van Almelo … – Partij vrij Almelo

Beantwoording vragen PVA betreft demonstratie … – Partij vrij Almelo

Waarom is Armeense genocide taboe? | Partij Vrij Almelo

Armeense genocide herdacht in Almelo | Partij Vrij Almelo

Herdenking Armeense genocide (Almelo 24 april 2016)

Herdenken om te overleven | Partij Vrij Almelo

 

 

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.