Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Rechtbank in Zwolle, inzake de voorlopige voorziening geweigerde omgevingsvergunning gemeente Almelo jegens Broodje Bij de Brug

 

Rechtbank Zwolle

 

 

Vanmorgen hebben we de zitting gehad bij de bestuursrechter van de rechtbank in Zwolle, inzake de voorlopige voorziening geweigerde omgevingsvergunning gemeente Almelo jegens Broodje Bij de Brug.

De bestuursrechter had nogal wat indringende vragen omtrent de handelswijze waarop deze tot stand kwam, binnen de gemeente Almelo.

Duidelijk werd wel dat er steeds weer werd aangegeven of gevraagd door de rechter of de algemene beginselen van behoorlijk bestuur wel in acht waren genomen tijdens het tot stand komen van het besluit.

En dan is er steeds weer een juridisch beleidsmedewerker die hakkelend en stotterend nauwelijks in staat was antwoord te geven. Het is dan wederom macaber dat de burger door de gemeente eerst wordt opgedragen aan van alles te voldoen, en vervolgens de lat steeds hoger legt, daar waar anderen ook in de stad kennelijk gewoonweg wel hun gang kunnen gaan richting de lijntjes met het befaamde Old Boys Network. Hen wordt geen strobreed in de weg gelegd met hetgeen er allemaal gebeurd, en aan de orde is.

De bestuursrechter had dan ook een waslijst met punten waar vragen over werden gesteld, en de juridisch beleidsmedewerker het goede vragen van de rechter vond, maar daar bleef het dan ook bij.

De gemeente Almelo die nota bene belast is met tientallen rechtszaken als deze zou eens beter moeten gaan nadenken! De emmer loopt over maar geld speelt kennelijk geen rol binnen onze gemeente Almelo, en als er dan een wethouder ter plekke wil komen kijken en dan teruggefloten wordt door de burgemeester omdat het  (voorgaande college) een besluit heeft genomen, dan mogen we concluderen dat de transparantie en alle beginselen van behoorlijk bestuur met voeten meerdere malen overtreden wordt. En zeer zeker het vertrouwensbeginsel.

Broodje Bij de Brug heeft een voorlopige voorziening gekregen en zal vanaf 22-08-2018 weer open zijn op de reguliere tijden.

Er volgt nog een beroepschrift procedure waarin ook alle schade die veroorzaakt is in deze ingebracht zal worden.

Persoonlijke belangen evenals belangen die de gemeente had om de boel te sluiten worden daarin dan ook behandeld. De bestuursrechter had nogal het een en ander op te merken jegens de gemeente Almelo betreft de geweigerde omgevingsvergunning en de opgelegde last onder dwangsom.

Om strategische redenen kunnen we niet verder ingaan op wat er allemaal besproken is, en houden we u beslist op de hoogte van het verloop van de gang van zaken.

Met vriendelijke groet,

Familie Quick

Hans van der Burg (raadsvolger)

Harry de Olde (raadslid)

 

 

Noot:

De Partij Vrij Almelo is een partij die durft te zeggen wat we denken. Rechttoe, rechtaan. We spannen ons in om onregelmatigheden in onze stad (en daar buiten) op te sporen. Maar steeds weer blijkt dat we op papier wel een democratie zijn maar in de praktijk die democratie een wassen neus is. Vele acties die de Partij Vrij Almelo tot nu toe opgestart heeft blijkt ondanks de brede aandacht die wij hieraan richting de belanghebbenden en de media hebben gedaan geen respons op te leveren. HET LIJKT OP EEN VAN BOVENAF GEREGISSEERDE TEGENWERKING VAN DE PLAATSELIJKE GEVESTIGDE ORDE. Het eigenbelang prevaleert boven alles. Kapitaal en winst bepalen de richting en niet verantwoordelijkheid en zorgzaamheid. Dat is een politieke keuze die elke dag gemaakt wordt door het Old Boys Network en de media waarbij wij met reden geen onderscheid meer maken tussen het een en het ander. Al onze inspanningen ten spijt.

Dus ga meer kijken op het internet, de enige vorm van echte vrijheid van meningsuiting.

Partij Vrij Almelo

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Rechtbank in Zwolle, inzake de voorlopige voorziening geweigerde omgevingsvergunning gemeente Almelo jegens Broodje Bij de Brug”

  1. Pim schreef:

    Van harte gefeliciteerd..!!!!!!!

Leave a Reply