Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Rumoer in Almelose raad over steun Ambon

Op 26 september zijn de Molukken getroffen door een zware aardbeving. Daarbij vielen zeker dertig doden. Sinds de aardbeving is het onrustig op het eiland. Door de vele naschokken die er sinds september zijn, is wederopbouw nog steeds niet mogelijk. Bewoners van het eiland leven nog steeds in angst.

De oproep van familieleden uit de Molukken om hen financieel te steunen en moreel bij te staan kunnen niet genegeerd worden. Wij doen een oproep aan de gemeente Almelo om onze Molukse plaatsgenoten niet in de steek te laten. Tenslotte deed de gemeente Almelo al eerder aan rampenbestrijding, 72.657 euro aan Pakistan en 60.000 euro aan Haïti zonder enige binding met deze landen te hebben gehad terwijl de Molukken wel een bijzondere band hebben met Nederland.

De Molukse mensen zijn altijd de trouwste vrienden van Nederland geweest terwijl dit moedige volk zich vanuit een totaal kansloze positie naar boven heeft geworsteld. Ondertussen hebben ook vele Molukkers in onze gemeente zelf initiatieven genomen c.q. acties ondernomen, wel of niet in organisatieverband. Echter, niet voldoende om hun familieleden financieel maximaal te ondersteunen bij de aanschaf van primaire levensbehoeften en dergelijke. De problemen zijn gigantisch.

De initiatiefnemers zijn hiervan terdege van bewust en het geld niet alle problemen oplost. Elke vorm van optimale hulpverlening zowel materieel als immaterieel, om daarmee de slachtoffers van de aardbeving in de Molukken te ondersteunen zijn van harte welkom.

Leefbaar Almelo heeft samen met onze partij (PVA) en ondersteunt door de fracties van GroenLinks en SP naar aanleiding van de afschuwelijke natuurrampen tijdens de behandeling van de begroting op 7 november 2019 een Motie ingediend die na enig tumult werd geschorst tot de volgende raadsvergadering op dinsdagavond 19 november 2019.

Ook in deze raadsvergadering liepen de spanningen tijdens het debat hoog op toen bleek dat de meerderheid van de raadsleden tegen zouden gaan stemmen.

TCTubantia

Lucas hoopt dat Almelo namens elke inwoner 1 … – Tubantia

6020-poolse-landdag-in-raadszaal-over-roep-om-steun-voor-molukker

Een bijzonder volk dat fier overeind blijft staan

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.