Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Als parkeren in Almelo gratis zou zijn

 

 

De fractie van Partij Vrij Almelo (PVA) wil dat de gemeente Almelo breekt met het huidige parkeerbeleid en in navolging van andere, veelal omliggende gemeenten, betaald parkeren gaat afschaffen. Het is tijd om de economie een zetje in de rug te geven. Krokodillentranen huilen over leegstand en bijna uitsluitend praten over fietsen in de binnenstad maar als je er echt wat aan wilt doen moet je alle opties onderzoeken.

De landelijke discussie over gratis parkeren en de waarde die gratis parkeren heeft voor de winkelomzet is in volle hevigheid losgebarsten. Al veel eerder gaf Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in De Telegraaf aan dat gratis parkeren een enorme stimulans betekent voor de omzetten in de detailhandel. Hij werd daarbij ondersteund door koepelorganisaties Detailhandel Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en MKB Nederland. “Uit de praktijk blijkt dat Molenaars stelling dat gratis parkeren een stimulans betekent voor de omzetten in de detailhandel een grote kern van waarheid bevat.

Nijmegen is een voorbeeld van een binnenstad waar gratis parkeren inderdaad een enorm effect gehad heeft op de omzet in de detailhandel. Dichter bij huis geldt dit ook voor Rijssen. Gratis parkeren geldt als een van de belangrijkste bezoekersredenen voor een binnenstad. Voor Almelo zou het trekken van extra bezoekers en dus het genereren van extra omzet geen overbodige luxe zijn.

 

NIEUW PARKEERBELEIDSPLAN ALMELO | Partij Vrij Almelo

 Als parkeren in Almelo gratis zou zijn | Partij Vrij Almelo

Speciale nieuwjaarswens Partij Vrij Almelo: gratis parkeren – RTV Oost

Almelo, stad van winkelen en uitgaan! | Partij Vrij Almelo

Gratis parkeren rond centrum Almelo | Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply