Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
NIEUW PARKEERBELEIDSPLAN ALMELO
 
GratisParkeren

                                              

Voorzitter,
 
Voor mij ligt Uw voorstel voor een nieuw parkeerbeleidsplan in Almelo. Zoals U wellicht weet is er vanwege de recessie en een toenemende internetconcurrentie enorm veel leegstand ontstaan qua winkels.
Landelijk is dit 6,6 %, in Overijssel is dit 7,7% doch Almelo is met 23%  dat wil zeggen 15.000 m2 leegstand wellicht zelfs landelijk koploper. Dat het zover is gekomen kan gezien worden als een enorme blamage voor Almelo.
 
Hoewel er reeds 15.000 m2 aan winkels leeg staan in Almelo overweegt het college desondanks nog eens 8.000 m2 extra aan winkelruimte te realiseren.
 
Het college vergeet echter dat we met z’n allen in een diepe, vooralsnog uitzichtloze, recessie zitten en dat elke euro maar een keer uitgegeven kan worden en dat geldt met name voor Almelo met relatief veel armoede, werkloosheid en het totaal ontbreken van een Algemene Reserve in onze gemeentebegroting.  

Onze fractie is dan ook van mening wil men de bevolking weer enthousiast krijgen voor een bezoekje aan de binnenstad dit in ieder geval, dus zonder parkeergelden, mogelijk wordt. In vele  regio-gemeenten zoals Wierden, Enter, Rijssen, Holten, Tubbergen, Albergen en Vriezenveen is dit al het geval dus als dit college serieus wil voorkomen dat er buiten Almelo door Almeloërs wordt geconsumeerd er niets anders op zit dan dat er binnenkort in Almelo óók gratis geparkeerd kan gaan worden.
 
Onze fractie stelt daarom dit plan voor betaald parkeren aan te houden totdat er in de gemeentebegroting 2013, in overleg met het voltallige college financiële ruimte is gevonden voor gratis parkeren in onze binnenstad. 

                                                                   

Partij Vrij Almelo 
 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “NIEUW PARKEERBELEIDSPLAN ALMELO”

 1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Gezien de huidige economische ontwikkelingen lijkt het me een prima plan om het parkeren gratis te laten gebeuren. Winkeliers en andere ondernemers zitten in zeer zwaar weer.

 2. Maja schreef:

  Het zou voor velen prachtig zijn als dit doorgaat. Niet alleen voor de winkeliers maar ook voor de mensen die nu niet naar de stad gaan om te winkelen. Alles is al zo duur en wanneer er dan nog parkeergeld bijkomt blijft men liever thuis en winkelt in de directe omgeving(winkelcentrum).

  Dus het mes zou aan 2 kanten snijden: de winkeliers in de binnenstad krijgen meer klanten en de klanten weten de binnenstad van Almelo weer te vinden.

  Ik geef liever een paar euro uit aan een kopje koffie tijdens het winkelen dan dat ik die euro’s in de parkeermeter stop, of niet dan?

  Zou best vaker eens naar de stad willen gaan maar met de bus is een ramp, zeker in deze tijd van het jaar, en met de auto = gewoon te duur vanwege het parkeren. Want kijk, niemand gaat voor een half uurtje naar de stad.

  Dus ik ben erg benieuwd of dit prima plan een kans maakt.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Nou Maja…je wordt op je wenken bediend?

  http://www.almelo.nl/Smartsite.shtml?id=58301

  GRATIS PARKEREN IN HET CENTRUM TIJDENS 2 KOOPZONDAGEN in DECEMBER:

  Gratis parkeergarages.
  De parkeergarages die op de koopzondagen op 16 en 23 december gratis te gebruiken zijn van 11.00 tot 20.00 uur zijn:
  Havenpassage
  Stadhuis
  Hagenborgh
  Oosterborgh
  Stadserf
  Javapark

Leave a Reply